Thursday, September 6, 2007

Zeitgeist




Για όλους εσάς που θεωρείτε εαυτούς "ψαγμένους" και σκεπτόμενους πολίτες, θα πρότεινα την ταινία
"Zeitgeist", (προφέρεται τσάϊτγκάιστ και σημάινει κάτι σαν "το πνεύμα των καιρών, πνεύμα της εποχής, του χρόνου" κλπ). Η ταινία είναι άκρως ενδιαφέρουσα αλλά πρέπει να τη δείς με ανοιχτό μυαλό, γιατί θίγει πολλά θέματα με ανατρεπτικό τρόπο.

Αν αναρωτάσθε γιατί γίνονται πόλεμοι, γιατί το πολιτικό σύστημα είναι πουλημένο, γιατί η παιδεία και η οικονομία μας πάνε κατά διαόλου, γιατί τα ΜΜΕ και κυρίως η τηλεόραση έχουν τέτοια δύναμη, αν αναζητάτε την αλήθεια και αν τέλος πάντων ψάχνετε για το ποιός στ' αλήθεια κυβερνά αυτόν τον πλανήτη, αυτή η ταινία μπορεί να σας δώσει το έναυσμα για να δείτε τον κόσμο με άλλη προοπτική και ίσως να βρείτε και κάποιες απαντήσεις.

Θα μπορούσα να παρομοιάσω την ταινία με το Matrix, καθώς πρόκειται για μιά πιό πεζή ερμηνεία και αποκάλυψη του εικονικού κόσμου στον οποίο ζούμε. Επίσης βρίσκω την ταινία λίαν επίκαιρη λόγω πυρκαϊών, ασύμμετρων απειλών, αόρατων εχθρών, διεφθαρμένων και χειραγωγούμενων πολιτικών που διεκδικούν την ψήφο μας κλπ. Δεν ξέρω αν η ταινία θα φτάσει στις κινηματογραφικές αίθουσες ή στα ράφια των Βιντεάδικων (πολύ αμφβιάλλω), αλλά χάρη στο ελέυθερο (ως πότε ακόμα;) διαδίκτυο, μπορεί κάποιος να κατεβάσει το torrent από εδώ.

No comments: